Valentin napra filmek mindenkinek – azoknak is, akik nem szeretik ezt a napot

Couple-On-Valentines-Day-Wallpaper-3

Amerikában olyan gyors egymásutánban készítik a romantikus filmeket, mint itthon a kürtöskalácsot. Persze mindegyik jó, mindegyik másért, ahogy a kürtöskalács is. Most négy filmet ajánlok a szerelem ünnepnapjára, válogasson mindenki a kedve szerint! A filmkategóriák a következőek: klasszikus romantikus, humoros szerelmes, így van ez a mi időnkben és végre egy film, amiben nem a szerelem a fő téma.

Klasszikus romantikus: Időről időre

file_585357_about-time-movie-review-10312013-135150

A srác nem egy szívtipró, de nagyon aranyos és kicsit ügyetlen. A lány gyönyörű és persze első látásra egymásba szeretnek. Randik jönnek-mennek ugyan kisebb nehézségek akadnak, de a szerelem mindent felülír. Gyönyörű tájak, szellemes párbeszédek és persze lélekmelengető dalok a köbön. Az Időről időre filmben Richard Curtis (Igazából szerelem rendezője) mindezt átlagon felül hozza. Könnyed, hangulatos és ígérem a film kezdete után, 10 perccel már a főszereplő srácba is bele leszel zúgva, mert nagyon cuki.

Humoros szerelmes: Vakáció Mr Darcy-val

austenland-cast.jpg

Annyiszor kívánjuk fiatalabb korunkban, aztán később is mikor csalódunk, hogy bár akkor éltünk volna, mikor az udvarlás nem fulladt ki abban, hogy “tetszik a profilképed Facebookon” – de mi van, ha van mód rá, hogy visszamenjünk az időben és megtapasztaljuk azt a romantikus életet, amit Jane Austen fest le regényeiben. Ez a film erről szól, a modern nők beöltöznek régmúltú ruhákba és várják a szerelmet egy vidéki házban. Férfiak jönnek is és udvarolnak, csakhogy minden másképpen sül el, és kilóg  a ló láb… ami számos komikus jelenetet eredményez. Persze szerelmi szálak is akadnak, hiszen ez mégis csak mélyen egy Jane Austen regény inspirálta film.

Így van ez a mi időnkben: Két éjszakás kaland

two-night-stand-poster

Két fiatal egyéjszakás kapcsolatáról szól ez a film, meg ami utána következik, ha valamiért mégsem tudnak egymástól elszakadni reggel. Azt hiszem, ezért is ez a film inkább a jelenkori fiatalakról is talán fiataloknak is szól. Amikor azt írom, vannak a filmnek momentumai, ami által jobban megismered majd te is a párodat, akkor nem népszerűsítő szöveget írok, tényleg így van. Laza, humoros, jóleső és nagyon tiniknek és fiatal felnőtteknek szóló. Nem Oscar-díjért kiáltó film a Két éjszakás kaland, mégis felejthetetlen.

Végre egy film, amiben nem a szerelem a fő téma: Szerelemre hangolva

begig

Pontosan, ebben a filmben a zene és Kiera Knightley bájos hangja adja a ritmust. Mark Ruffalo még gitározik is nekünk. Csekély szerelmi szál van csak, ami nem dúlja fel a filmsztoriját különösebben, csak a végén teszi fel a pontot az íre. A cselekmény mozgatórugója ugyan egy összetört szív, de ez nem okoz nagy drámákat, csak fülbemászó dallamokat. Ha utálod a Valentin napot, akkor ezt a csöppet szerelmes filmet még nagyon fogod szeretni.

képek: internet

Kövesd a Színes színfalak facebook oldalát, és értesülj azonnal az új cikkekről!

Hozzászólás