Breaking news: a Színes színfalak visszatért! – 10 dal, folytatódjon a buli! 2. rész

Emma-Stone-Andrew-Garfield-Dancing

Kedves olvasó! Szuper hírem van: kis szünet után, újra dübörög a Színes színfalak oldala.

Érdekes belegondolni, de általában minden színdarab és film egy dallal kezdődik. Így a Színes színfalak oldala is hogyan máshogy térhetne vissza, mint remek-pörgős filmes dalokkal. Összegyűjtöttem a teljesség igénye nélkül, persze erősen szubjektív alapon a legpörgősebb filmes dalokat. Hallgassátok, táncoljatok, és aztán olvassátok sokat a Színes színfalakat! Folytatódjon a buli! Az első rész zenéit itt találjátok meg!

Oltári nő: You can’t hurry love, Dixie Chicks

Ez az én egyik kedvenc szerelmes filmem. Nem csak Richard Gere és Julia Roberts szép párosa miatt, és mert a film is érdekes és jól meg van komponálva, hanem azért is, mert minden dal, ami megy alatta tökéletesen passzol hozzá, mint egy jó köret. A You can’t hurry love dalt, azt hiszem a legtöbben Phil Collins dalaként ismerik, pedig Dixie Chicks előadásában még üdítőbb és felszabadítóbb, akár csak a tudat a végén, azért akad olyan ember, akit az oltárnál meglátva nem támad kedvünk elfutni – ezért is hallható utolsóként a filmben ez a dal.

Glee: Dream on, Neil Patrick Harris, Matthew Morrison

Ez a szám a Glee sorozatban hangzott el, mégis amint elkezdtem a zúzós dallistámon gondolkozni, egyből ez a dal jutott eszembe. Érdekesség, hogy Neil Patrick Harris énekel és táncol Matthew Morrisonnal, aki bár kitűnő táncos és nagyszerű hangja van, mégis ritkán látható igazi musicalekben, ezért is öröm ez a dal. Nagyon tetszik ebben a számban, ahogy egyre keményebben énekelnek, szenvedélyesen, mindent kiadva, nagyon keményen és mégis az érzelem is átjön a magas színvonalú éneklés mellett. Igazi különlegesség a Dream On!

Szerelemre hangszerelve: Tell me if you wanna go, Keira Knightley

És ha már különlegességeknél tartunk akkor persze, Kiera Knightley csodás kis saját balladáját sem hagyhatom ki a listából.  Szerelemre hangszerelve, hát elég nyálas címet adtak ennek a filmnek, amiben nekem pont az ragadott  meg, hogy bár két nagyon jól kinéző színész a film főszereplője, mégsem a szerelem a fő téma, hanem a zene. A Tell me if you wanna go home is erről a laza, jókedvű zenélésről szól. Jól megkomponált muzsika, ezek után senki sem bánná, ha a színésznő énekesnői karrierbe kezdene. És, ha már azt hisszük mindent megmutatott a dal, akkor várjuk ki a végét, mikor elhangzik a jó kis gitárszóló.

Szinglik éjszakája: Szinglik éjszakája, Adri

Egy csodás magyar főcímdal Adri előadásában. Még magára a filmre talán már csak futólag emlékszünk, addig a Szinglik éjszakája dalt még mindig játsszák a rádiók, és mi élvezzük, mert nagyon jó. Jó hang, jó szöveg, jó kis ritmus, ezt a dalt meghallgatva tényleg a szingliké, meg persze a nem szingliké az éjszaka. Köszönjük az alkotóknak!

Még egy ráadás:

Szürke ötven árnyalat: Love me like you dog, Ellie Goulding

Nekem nem tetszett ez a film. Nem a korbács miatt, és még a főszereplő pasival is megelégedtem volna majdnem, csak sajnos pont azt nem sikerült a vászonra varázsolniuk, ami a könyv és így a film kulcsfontossága lett volna: a romantikát, szerelmet, érzékiséget. Ennek a filmnek valahol a Szépség és szörnyeteg korhatáros megfilmesített változatának kellett volna lennie, de még a rajzokba is több érzelmet sikerült csempészniük a mese alkotóinak, mint a színészeknek az arcukra. Az igazi szenvedély, vágy és szerelem nekem Ellie Goulding dalában testesül meg. Mikor hallgatom, azt gondolom, már csak ezért a daláért érdemes volt elkészíteni a filmet.

 

Itt a parti vége. Remélem minden dal alatt jót buliztatok.

Kövesd a Színes színfalak facebook oldalát, és értesülj azonnal az új cikkekről!

Hozzászólás