Amikor még tudtak a férfiak udvarolni – Filmajánló Nőknek, Nőnapra!

fodos3

Küldenék Nőnapra minden nőnek egy kis bonbont, ami nem hizlal, mégis örömet okoz. Öt filmet állítottam össze, “amikor még tudtak a férfiak udvarolni” jeligére. Bármelyiket is válasszátok, megédesíti a napotokat! Boldog Nőnapot!

Lost in Austen

lost_in_austen

Ugye te is elképzelted már milyen jó lenne a régi időkben élni, visszamenni néhány évszázadot, hogy élvezhessük azt a kort, amikor a férfiak, még igazán tudtak udvarolni. Nos erre a célra Lost in Austen négy részes romantikus komédiát javasolnám. Egy 21. századi nő belecsöppen Jane Austen Büszkeség és balítélet filmjébe, átveszi Lizzy szerepét és jönnek a bonyodalmak… – humoros, és nagyon átélhető. Azt hiszem, mindannyian szeretnénk olykor egy kis ideig Jane Austen hősnők lenni.

Kate és Leopold

kate_leopold

Még az előző film főszereplője a múltba csöppen bele a jelenből, addig ebben a filmben a múltból csöppen bele egy férfi a jelenbe. Leopold megmutatja, hogyan is kell udvarolni úgy régimódian egy nőnek. Meg Ryan helyébe képzelni magunkat is felüdülés, minden szempontból.

Made in Hungária

03madeinhungaria

Ezt a magyar filmet már adták augusztus 20-án, meg talán egyszer karácsonykor is, vagy szilveszterkor, már nem tudom, de az biztos, hogy ez a film minden alkalomra ideális. Kaland és zene is van benne, meg sok-sok romantika. Most utóbbi miatt került a listára. Szabó Kimmel Tamás, korunk egyik legzseniálisabb színésze ad szerenádot egy gyönyörű Fenyő Miklós számmal, többen is írták férfiak a Youtube-on a dal alatt: “Megjött a kedvem egy kis szerenádhoz!” – kell ennél több?

Oltári nő

tumblr_nke00iAaWD1rlu5lro1_500

Julia Roberts másodjára is meghódítja Richard Gere-t, vagy Richard Gere hódítja meg másodjára is Julia Roberts-et, hogy is van ez? Talán mindkét állítás igaz lehet. Ez a film a gyönyörű szerelmi vallomások miatt került a listába. Humoros, kiváló színészi alakítások, romantikusabbnál-romantikusabb lánykérésekkel. A hangulatos dalokról már nem is beszélve, ami a filmben van.

Emma (1996)

Emma-1996-emma-5221048-1024-567

Ha rossz kedvem van, ha fáj valami, ha jó kedvem van, ha romantikára vágyom… mindig ezt nézem. Jane Austen Emma filmes adaptációja Gwyneth Paltrow és Jeremy Northammal egy csoda. Mr. Knightley talán ebben az Emma feldolgozásban a legszenvedélyesebb. Itt elhisszük, Mr. Knightley igazán csak Emmára vágyik: “A forró láván is átgázolnék, ha hallhatnám: van még remény!” – gyönyörű. Kiemelendő még Rachel Portman mesés zenei költeményei is.

+1 színházi ajánló A férfiagy, Csányi Sándor megfejtette mire vágyik a nő

ferfiagy_-_Csanyi_Sandor_es_a_tabla_egyik_fele

Humoros, szerethető. Előadás arról, hogy mire vágyik a nő, és mire a férfi, és ez a kettőt, hogyan lehet összeegyeztetni, Csányi Sándor egyszemélyes darabja nagyon találóra sikerült. Bővebben az előadásról itt olvashatsz.

képforrás: laurensemar.com, fueradeseries.com, filmkultura.hu, infovilag.hu, fanpop.com, thefilmgeekguy.blogspot.com

 Kövesd a Színes színfalak facebook oldalát, és értesülj azonnal az új cikkekről!

Hozzászólás